Odată cu controversata Conferință a Balcanilor de Vest de la Viena, aceștia au vrut să semnaleze împreună: „Nu mai există drumul de la Turcia la Europa Centrală în câteva zile”.

Odată cu controversata Conferință a Balcanilor de Vest de la Viena, aceștia au vrut să semnaleze împreună: „Nu mai există drumul de la Turcia la Europa Centrală în câteva zile”.

Odată cu controversata Conferință a Balcanilor de Vest de la Viena, aceștia au vrut să semnaleze împreună: „Nu mai există drumul de la Turcia la Europa Centrală în câteva zile”.

Germania ar trebui să stabilească limite superioare

Adresat Berlinului, Kurz a repetat așteptarea ca și Germania să definească o limită superioară: “Nu putem seta acest număr unilateral. Suntem bucuroși să lucrăm cu alții pentru a reduce afluxul”, a spus el.

În același timp, ministrul de externe și-a reiterat criticile față de politica de admitere nerestricționată a refugiaților în anul precedent. Această abordare a fost „nereușită”. „Cei care au susținut deschiderea frontierelor nu au declanșat criza refugiaților, dar cu siguranță au agravat-o”. Aceasta nu înseamnă doar Germania, ci și Austria.

De Maiziere subliniază „buna cooperare” cu Viena

Ministrul german de interne Wolfgang De Maiziere a subliniat „buna cooperare” cu Austria „în ciuda punctelor de vedere diferite” în criza refugiaților. „Avem opinii diferite cu privire la măsurile naționale unilaterale, dar suntem de acord asupra obiectivului de a lua măsuri europene comune și coordonate”.

De Maiziere a declarat, joi, înainte de începerea Consiliului Miniștrilor de Interne al UE la Bruxelles, că „timpul pentru vaca” s-a încheiat. Această politică “înseamnă rezolvarea problemelor în detrimentul altor state, de exemplu în detrimentul Germaniei. Acest lucru este inacceptabil și nu vom accepta acest lucru pe termen lung”. Cu toate acestea, dacă nu există rezultate la summitul special din 7 martie, „trebuie să se decidă asupra altor măsuri comune, coordonate la nivel european”. El nu a vrut să răspundă care ar putea fi: „Vom vedea asta atunci”.

„Ne îndreptăm către anarhie”

Ministrul pentru migrație din Luxemburg, Jean Asselborn, s-a arătat pesimist în favoarea unei soluții pentru comunitatea de refugiați. Înainte de începerea joi a Consiliului Miniștrilor de Interne al UE, la Bruxelles, Asselborn a spus: “Există un aspect sumbru. Nu mai avem o linie, ne îndreptăm cumva spre anarhie”. Există două „puncte de lumină – unul este încetarea focului anunțată în Siria, unde sper să se întâmple. Cealaltă este un acord în această seară între NATO, Turcia și Grecia pentru a putea coordona mai bine”.

Asselborn a criticat „multiplicarea și banalizarea consiliilor europene cu efect zero. Asta nu ajută” la găsirea unei linii. Referindu-se la Faustul lui Goethe, ministrul a spus: „Un astfel de celebru german a scris odată în Faust, mă tem. Poti spune asta”. Dar el speră „să ne unim și să nu vedem Grecia ca o apendice privind problema migrației”. „Nu toată energia noastră ar trebui să fie concentrată la granița greco-macedoneană”.https://reduslims.me/ro/

Pentru că, potrivit lui Asselborn, “nu există o soluție balcanică. Nu există o soluție a tatălui fondator, nu există altă soluție, doar una europeană. Trebuie să ne unim înainte de a fi prea târziu. Asta ar fi rău pentru Schengen și UE”. Cu toate acestea, el spera că soluția europeană va fi văzută „nu ca soluție B, ci ca soluție A”.

Guvern cu președintele federal Fischer

Președintele federal Heinz Fischer a invitat miercuri seara guvernul de vârf la o dezbatere privind politica în domeniul refugiaților. Potrivit „Kurier” (ediția de joi), Fischer ar fi nemulțumit de performanța coaliției – de exemplu cu nemulțumirea dintre Austria și partenerii UE și cu faptul că „limita superioară” pentru cererile de azil a fost anunțată fără o examinare legală prealabilă.

Faymann vorbește despre „discuții constructive”

Miercuri seara, însă, guvernul de top a negat că ar fi ridicat o mustrare din partea președintelui federal Heinz Fischer pentru performanța lor în criza refugiaților la o întâlnire de la Hofburg. A fost o „discuție extrem de constructivă”, a subliniat cancelarul Werner Faymann în fața jurnaliștilor. Vice-cancelarul Reinhold Mitterlehner a respins, de asemenea, faptul că, după cum sa raportat anterior, era un fel de spălare a capului. A avut loc un schimb intensiv și bun cu privire la problema refugiaților, așa cum s-a făcut de multe ori, a explicat Mitterlehner la ieșirea din Hofburg după întâlnirea de două ore.

Faymann a încercat, de asemenea, să netezească valurile din mass-media: în urmă cu ceva timp a purtat o conversație cu președintele federal și i-a cerut să organizeze o altă discuție, a subliniat cancelarul. Ceea ce îi place la Fischer este că acționează cu o mână fermă și cu multă constructivitate. Este important să se remarce că „suntem un singur guvern” și că, de asemenea, se ia o poziție comună cu guvernatorii de stat. În consecință, la biroul prezidențial au venit nu doar ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner, ministrul de externe Sebastian Kurz, ministrul justiției Wolfgang Brandstetter (toți ÖVP) și ministrul apărării Hans Peter Doskozil (SPÖ), ci și guvernatorul Viena Michael Häupl (SPÖ) și colegul său din Salzburg Wilfried Haslauer (ÖVP), în prezent președinte al Conferinței guvernatorilor.

© APA / HANS PUNZ Ministrul cancelariei Josef Ostermayer, ministrul apărării Hans Peter Doskozil și cancelarul federal Werner Faymann în drum spre Hofburg

Când a fost întrebat dacă președintele federal este mulțumit de performanța guvernului, Faymann a răspuns: „Trebuie să-l întrebi”, dar a adăugat „Sunt mulțumit”.

Din nou mii se așteptau în Pireu

Nici un sfârșit al afluxului de refugiați în Grecia: Peste 1.350 de refugiați și migranți au ajuns joi dimineață în orașul port Pireu, a spus administrația portuară. Alți 1.000 de migranți erau așteptați mai târziu în acea zi. Oamenii trecuseră din Turcia în insulele grecești din Egeea de Est în ultimele zile.

Doar refugiații din Siria și Irak au voie să călătorească spre nord, în Macedonia. Macedonia permite doar refugiaților din aceste două țări să călătorească în Europa Centrală. Numeroși afgani au petrecut noaptea într-o piață din centrul Atenei. Acolo se fac contacte cu contrabandiști care le promit oamenilor disperați călătorii în Europa Centrală prin noi rute, a informat presa greacă în unanimitate.

© imago / ZUMA Press Refugees in Pireu

Tsipras amenință să blocheze UE

Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat miercuri seară că Atena va bloca deciziile politice ale UE până la implementarea distribuției convenite a refugiaților către statele membre. De asemenea, Tsipras a considerat că este „rușinos” faptul că Austria și alte țări din Balcanii de Vest au organizat miercuri o conferință despre politica de azil la Viena – în afara cadrului UE și fără participarea Greciei.

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a criticat și excluderea Greciei de la conferință. “Este o iluzie să credem că reglementarea poate fi realizată fără Grecia”, a declarat Steinmeier pentru “Rheinische Post” (joi). Pentru a obține controlul asupra afluxului de refugiați, Europa are nevoie și de statele de la frontiera externă a UE. “Întâlnirile și deciziile asupra șefilor acestor state nu ne vor aduce mai aproape de o soluție la criza refugiaților”, a subliniat politicianul SPD. Europa nu ar trebui să-și rezolve problemele în detrimentul unui stat membru – dimpotrivă: „În cursul pachetului pe care îl negociam în prezent cu Turcia, trebuie să oferim și ajutor uman și financiar suplimentar pentru Grecia la nivel european”, a cerut Steinmeier.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Elcordes Joi, 25 februarie 2016 18:09

Raport

Amintiți-vă doar câți bani datorează Grecia statelor membre. Ar trebui să fie foarte liniștiți. Probabil că nu vrei să afli despre obligațiile tale față de aceste sute de miliarde. Nu vom mai vedea niciodată banii. Însă Schottermitzi a spus atunci că va fi o afacere pentru Austria.

Brain teaser Joi, 25 februarie 2016 20:41

Raport

Austria are cu 3600 de euro mai multă datorie pe cap de locuitor decât Grecia.

Testor Vineri, 26 februarie 2016 19:27

Raport

Și, din păcate, mult mai multe miliarde au fost puse în hipo-catastrofa declanșată de fostul guvern regional din Carintia decât trimise în Grecia. În comparație cu Germania, Austria este puternic îndatorată și nu ar trebui să declare acest lucru la nivel internațional.

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Joi, 25 februarie 2016 17:10

Raport

răspuns

De nenumărate ori uimind naturalețea cu care pretinsii refugiați cer admiterea în Europa. Și alege unde vor să trăiască. Nici cel mai mic gând despre cine își finanțează întreaga viață aici.

christian95 Joi, 25 februarie 2016 15:12

Raport

Cine își mai amintește? Anul trecut, Faymann l-a primit pe „prietenul său” Tsipras. Această prietenie nu a durat mult. (Dacă acum Grecia chiar îl retrage pe ambasador, doar pentru că ne protejăm propriile frontiere).

christian95 Joi, 25 februarie 2016 15:15

Raport

Dacă Grecia ne tratează așa, „NOI” ar trebui să ia în considerare să mergem acolo în vacanță.

christian95 Joi, 25 februarie 2016 15:23

Raport

Dacă există încă un loc liber în avion, ai putea trimite o altă greacă cu tine. (Această idee nu este a mea).

Rene Viena Joi, 25 februarie 2016 18:34

Raport

🙂 … Ok, o să recunosc .. 🙂 A fost o idee „vieneză” .. 🙂 Pot zbura și „clasa întâi” (acasă) 🙂

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

christian95 Joi, 25 februarie 2016 14:49

Raport

răspuns

Grecia foarte îndatorată are una dintre cele mai armate armate din Europa. – Și atunci nu poți să-ți asiguri granițele? Este ceva în neregulă! Există suspiciunea că vor să ne strice din nou ….. (La fel ca atunci când au aderat la euro).

Laleidama Joi, 25 februarie 2016 11:07

Raport

răspuns

o bună cooperare cu Viena și din ianuarie 5.600 au fost deja trimise înapoi în Austria. Nu se dorește să se închidă singur lacătele, ci se critică Ö. Un joc dublu pentru cât timp mai mult domnul Maiziere?

Pagina 2 din 2

înapoi

  • 1

  • 2

continua

După

Descoperirea știrilor

Andrea Enzinger, șefa Centrului de Educație al Mănăstirii St. Georgen am Längsee, aflat în concediu din iulie, nu va mai reveni la această funcție.

Așa cum a anunțat dieceza Gurk-Klagenfurt într-o emisiune vineri, relația de muncă cu Enzinger va fi încetată. Ea a condus centrul de educație din aprilie anul acesta.

Ea a fost plasată în această poziție când s-a mutat la St. Pölten în iulie

Episcopul eparhial Alois Schwarz

. La doar câteva zile după ce Engelbert Guggenberger a fost ales administrator diecezan, Enzinger a fost eliberat din serviciu. Conform rapoartelor mass-media, se spune că a creat o atmosferă de lucru proastă și s-a dezbătut în cadrul bisericii că aceasta a avut o influență majoră asupra deciziilor episcopului.

Eliberat de datorie

Enzinger este eliberat de la muncă până la sfârșitul relației de muncă, ceea ce este cazul la sfârșitul anului, sub rezerva perioadei legale de preaviz. Franz Schils se ocupă de unitatea de învățământ, iar lui Michael Frohnwieser i s-a încredințat conducerea hotelului. Examinarea externă a eparhiei, adică cafeneaua episcopală, de care aparține centrul de învățământ, inițiată de administratorul eparhial, este încă în desfășurare. Rezultatele sunt așteptate la mijlocul până la sfârșitul lunii septembrie.

De asemenea, interesant: citiți-l

totul despre Episcopul Cauză Schwarz

!

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Campania de informare din Afganistan prezentată de ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner a început online. De luni, vor fi aduse oamenilor la televizor, pe panouri publicitare sau în autobuze lozinci precum „legea azilului austriac și mai strictă”. Aceasta pentru a împiedica populația să fugă. Afganii din Kabul s-au confruntat cu uimire până la punctul de a ridica din umeri. Cu greu cineva își poate imagina un succes al campaniei.

„Dacă acest lucru îi descurajează pe zece afgani să plece de aici, va fi mult”, spune Maryam, un student din Kabul care își exprimă opinia marii majorități. Pe de o parte, ea nu cunoaște pe nimeni care să fi decis să meargă în Austria înainte de a fugi. „Toată lumea vrea să meargă în Germania”. Pe de altă parte, ea nu auzise niciodată că Austria a declarat că refugiații sunt bineveniți.

Studentul cel puțin acordă credite campaniei cu faptul că rulează pe rețelele de socializare. Pentru că mulți afgani au fost atrași de pozele fericite ale afganilor din Europa pe Facebook Impress co. Mai presus de toate, sunt poveștile celor care au realizat-o, care acum sunt povestite peste tot la petreceri de logodnă sau la nunți. Cei care locuiesc în case de refugiați în condiții dificile nu trâmbițează acest lucru – ceea ce ar însemna o pierdere a feței, pe care cineva vrea cu siguranță să o evite.

Nu prima campanie împotriva evadării

Austria nu este prima țară care încearcă să împiedice afganii să fugă printr-o campanie publicitară. Mulți afgani își amintesc de o campanie de 550.000 de dolari a Australiei în urmă cu doi ani și jumătate, pentru care a fost filmată o reclamă elaborată în care un afgan vorbește despre problemele cauzate de evadarea sa. Mesajul adresat afganilor a fost: Nu fugi în Australia cu barca – dacă o vei face, vei fi blocat ani de zile și vei reveni acasă cu datorii. Încă de la începutul campaniei, organizațiile neguvernamentale și experții au avut îndoieli cu privire la succesul acesteia. Pe bună dreptate – pentru că majoritatea covârșitoare a afganilor s-au gândit: Ei bine, acest om nu a reușit. Dar asta nu trebuie să se aplice acestora.