Με την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, ήθελαν να σηματοδοτήσουν μαζί: “Δεν υπάρχει πλέον ο δρόμος από την Τουρκία στην Κεντρική Ευρώπη σε λίγες μέρες.”

Με την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, ήθελαν να σηματοδοτήσουν μαζί: “Δεν υπάρχει πλέον ο δρόμος από την Τουρκία στην Κεντρική Ευρώπη σε λίγες μέρες.”

Με την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, ήθελαν να σηματοδοτήσουν μαζί: “Δεν υπάρχει πλέον ο δρόμος από την Τουρκία στην Κεντρική Ευρώπη σε λίγες μέρες.”

Η Γερμανία πρέπει να θέσει ανώτατα όρια

Απευθυνόμενος στο Βερολίνο, ο Kurz επανέλαβε την προσδοκία ότι η Γερμανία θα καθορίσει επίσης ένα ανώτατο όριο: “Δεν μπορούμε να ορίσουμε αυτόν τον αριθμό μονομερώς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με άλλους για να μειώσουμε την εισροή”, είπε.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την κριτική του για την πολιτική της απεριόριστης εισδοχής προσφύγων τον προηγούμενο χρόνο. Αυτή η προσέγγιση ήταν “ανεπιτυχής”. “Όσοι υποστήριξαν τα ανοιχτά σύνορα δεν ξεκίνησαν την προσφυγική κρίση, αλλά σίγουρα την επιδείνωσαν”. Αυτό δεν σημαίνει μόνο τη Γερμανία, αλλά και την Αυστρία.

Ο De Maiziere δίνει έμφαση στην «καλή συνεργασία» με τη Βιέννη

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Ντε Μάιζιερ τόνισε την «καλή συνεργασία» με την Αυστρία «παρά τις διαφορετικές απόψεις» στην κρίση των προσφύγων. “Έχουμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ζήτημα των μονομερών εθνικών μέτρων, αλλά είμαστε ενωμένοι στο στόχο των από κοινού συντονισμένων ευρωπαϊκών μέτρων.”

Ο Ντε Μάιζιρε δήλωσε την Πέμπτη πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι ο «χρόνος για ταραχή» τελείωσε. Αυτή η πολιτική «σημαίνει επίλυση προβλημάτων εις βάρος άλλων χωρών, για παράδειγμα εις βάρος της Γερμανίας. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα το αποδεχτούμε μακροπρόθεσμα». Εάν, ωστόσο, δεν υπάρχουν αποτελέσματα από την ειδική διάσκεψη κορυφής στις 7 Μαρτίου, “πρέπει κανείς να αποφασίσει για άλλα κοινά, ευρωπαϊκά συντονισμένα μέτρα”. Δεν ήθελε να απαντήσει ποια θα μπορούσε να είναι: «Θα το δούμε τότε».

“Προχωρούμε σε αναρχία”

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, έχει αποδειχθεί απαισιόδοξος υπέρ μιας λύσης στην κοινότητα των προσφύγων. Πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Άσελμπορν είπε, “Υπάρχει μια ζοφερή ματιά. Δεν έχουμε πλέον μια γραμμή, προχωρούμε κάπως σε αναρχία”. Υπάρχουν δύο “σημεία φωτός – το ένα είναι η ανακοινωθείσα εκεχειρία στη Συρία, όπου ελπίζω να συμβεί. Η άλλη είναι μια συμφωνία απόψε μεταξύ ΝΑΤΟ, Τουρκίας και Ελλάδας για να μπορέσουμε να συντονίσουμε καλύτερα.”

Ο Asselborn ήταν επικριτικός για τον «πολλαπλασιασμό και τον περιορισμό των ευρωπαϊκών συμβουλίων με μηδενικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν βοηθά» να βρει μια γραμμή. Αναφερόμενος στο Φαουστ του Γκαίτε, ο υπουργός είπε: «Ένας τόσο διάσημος Γερμανός κάποτε έγραψε στο Φάουστ, το φοβάμαι. Μπορείς να το πεις αυτό».reduslim κόστος Αλλά ελπίζει “να ενωθούμε και να μην βλέπουμε την Ελλάδα ως προσάρτημα στο ζήτημα της μετανάστευσης”. “Δεν πρέπει να συγκεντρωθεί όλη η ενέργειά μας στα ελληνομακεδονικά σύνορα”.

Διότι, σύμφωνα με τον Άσελμπορν, “δεν υπάρχει λύση στα Βαλκάνια. Δεν υπάρχει λύση του Ιδρυτή του Πατέρα, δεν υπάρχει άλλη λύση, απλώς μια ευρωπαϊκή. Πρέπει να ενωθούμε πριν να είναι πολύ αργά. Αυτό θα ήταν κακό για τον Σένγκεν και την ΕΕ.” Ωστόσο, ήλπιζε ότι η ευρωπαϊκή λύση θα θεωρηθεί «όχι ως λύση Β, αλλά ως λύση Α».

Κυβέρνηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Fischer

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Heinz Fischer κάλεσε την ανώτατη κυβέρνηση σε συζήτηση για την πολιτική για τους πρόσφυγες την Τετάρτη το απόγευμα. Σύμφωνα με το “Kurier” (έκδοση Πέμπτης), ο Φίσερ είναι δυσαρεστημένος με την απόδοση του συνασπισμού – για παράδειγμα με την δυσαρέσκεια μεταξύ της Αυστρίας και των εταίρων της ΕΕ και με το γεγονός ότι το “ανώτατο όριο” για αιτήσεις ασύλου ανακοινώθηκε χωρίς προηγούμενη νομική εξέταση.

Ο Faymann μιλά για «εποικοδομητική συζήτηση»

Την Τετάρτη το απόγευμα, ωστόσο, η ανώτατη κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είχαν πάρει μια επίπληξη από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Heinz Fischer για την απόδοσή τους στην προσφυγική κρίση σε μια συνάντηση στο Hofburg. Ήταν μια «εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση», τόνισε ο καγκελάριος Werner Faymann μπροστά σε δημοσιογράφους. Ο Αντιπρόεδρος της Καγκελαρίου Reinhold Mitterlehner απέρριψε επίσης το γεγονός ότι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ήταν ένα είδος πλύσης στο κεφάλι. Υπήρξε μια εντατική και καλή ανταλλαγή για το ζήτημα των προσφύγων, όπως έχει γίνει αρκετές φορές, δήλωσε ο Mitterlehner όταν έφυγε από το Hofburg μετά τη δίωρη συνάντηση.

Ο Faymann προσπάθησε επίσης να εξομαλύνει τα κύματα στα μέσα ενημέρωσης: πριν από λίγο καιρό είχε μια συνομιλία με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο και του ζήτησε να πραγματοποιήσει άλλη συζήτηση, υπογράμμισε ο Καγκελάριος. Αυτό που του αρέσει για τον Fischer είναι ότι ενεργεί με σταθερό χέρι και πολλή εποικοδομητικότητα. Είναι σημαντικό ότι είναι αξιοσημείωτο ότι «είμαστε μία κυβέρνηση» και επίσης παίρνει μια κοινή θέση με τους κυβερνήτες του κράτους. Συνεπώς, όχι μόνο η υπουργός Εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner, ο υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz, ο υπουργός Δικαιοσύνης Wolfgang Brandstetter (all ÖVP) και ο υπουργός Άμυνας Hans Peter Doskozil (SPÖ) ήρθαν στο προεδρικό γραφείο, αλλά και ο κυβερνήτης της Βιέννης Michael Häupl (SPÖ) και ο συνάδελφός του στο Σάλτσμπουργκ Wilfried Haslauer (ÖVP), επί του παρόντος Πρόεδρος της Διάσκεψης των Διοικητών.

© APA / HANS PUNZ Ο υπουργός καγκελαρίας Josef Ostermayer, ο υπουργός Άμυνας Hans Peter Doskozil και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Werner Faymann στο δρόμο προς το Χόφμπουργκ

Όταν ρωτήθηκε αν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση της κυβέρνησης, ο Faymann απάντησε: “Πρέπει να του ρωτήσετε αυτό”, αλλά πρόσθεσε, “Είμαι ικανοποιημένος”.

Και πάλι χιλιάδες αναμένονται στον Πειραιά

Δεν υπάρχει τέλος στην εισροή προσφύγων στην Ελλάδα: Περισσότεροι από 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη το πρωί, δήλωσε η λιμενική διοίκηση. Άλλοι 1.000 μετανάστες αναμενόταν αργότερα την ίδια μέρα. Οι άνθρωποι είχαν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες.

Μόνο πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ επιτρέπεται να ταξιδεύουν βόρεια στην πΓΔΜ. Η πΓΔΜ επιτρέπει μόνο στους πρόσφυγες από αυτές τις δύο χώρες να ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη. Πολλοί Αφγανοί πέρασαν τη νύχτα σε μια πλατεία στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχουν επαφές με λαθρέμπορους που υπόσχονται απελπισμένα ταξίδια ανθρώπων στην Κεντρική Ευρώπη μέσω νέων διαδρομών, ανέφεραν ομόφωνα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

© imago / ZUMA Press Refugees στον Πειραιά

Ο Τσίπρας απειλεί να μπλοκάρει την ΕΕ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Τετάρτη το απόγευμα ότι η Αθήνα θα μπλοκάρει τις πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ έως ότου εφαρμοστεί η συμφωνημένη διανομή προσφύγων στα κράτη μέλη. Ο Τσίπρας το χαρακτήρισε επίσης «ντροπή» που η Αυστρία και άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποίησαν διάσκεψη για την πολιτική ασύλου στη Βιέννη την Τετάρτη – εκτός του πλαισίου της ΕΕ και χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεϊρ επέκρινε επίσης τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το συνέδριο. “Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η ρύθμιση μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την Ελλάδα”, δήλωσε ο Steinmeier στο Rheinische Post (Πέμπτη). Προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της εισροής προσφύγων, η Ευρώπη χρειάζεται επίσης τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. “Οι συναντήσεις και οι αποφάσεις των αρχηγών αυτών των κρατών δεν θα μας φέρουν πιο κοντά σε μια λύση στην προσφυγική κρίση”, τόνισε ο πολιτικός του SPD. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιλύσει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους μέλους – αντιθέτως: “Κατά τη διάρκεια του πακέτου που διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία, πρέπει επίσης να παράσχουμε πρόσθετη ανθρώπινη και οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, απαίτησε ο Steinmeier.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Elcordes Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 6:09 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Απλώς θυμηθείτε πόσα χρήματα οφείλει η Ελλάδα στα κράτη μέλη. Πρέπει να είναι πραγματικά ήσυχοι. Ίσως δεν θέλετε να μάθετε για τις υποχρεώσεις σας έναντι αυτών των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Δεν θα δούμε ποτέ ξανά τα χρήματα. Αλλά ο Schottermitzi είπε τότε ότι θα ήταν δουλειά για την Αυστρία.

Brain teaser Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 8:41 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Η Αυστρία έχει 3600 ευρώ περισσότερο κατά κεφαλήν χρέος από την Ελλάδα.

Testor Παρ. 26 Φεβρουαρίου 2016 7:27 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Και, δυστυχώς, πολύ περισσότερα δισεκατομμύρια τέθηκαν στην υποκατάλυση που προκλήθηκε από την πρώην κρατική κυβέρνηση της Καρινθίας από ό, τι στάλθηκε στην Ελλάδα. Σε σύγκριση με τη Γερμανία, η Αυστρία είναι πολύ χρέη και δεν πρέπει να το δηλώσει διεθνώς.

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 5:10 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

Είναι πάντα εκπληκτικό πώς φυσικά οι φερόμενοι πρόσφυγες απαιτούν ένταξη στην Ευρώπη. Και επιλέξτε πού θέλουν να ζήσουν. Όχι η παραμικρή σκέψη για το ποιος χρηματοδοτεί όλη τους τη ζωή εδώ.

christian95 Πέμ, 25 Φεβρουαρίου 2016 3:12 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Ποιος θυμάται ακόμη; Πέρυσι, ο Φάιμαν δέχτηκε τον «φίλο του» Τσίπρα. Αυτή η φιλία δεν κράτησε πολύ. (Εάν τώρα η Ελλάδα αποσύρει τον πρέσβη · μόνο επειδή προστατεύουμε τα σύνορά μας).

christian95 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 15:15

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν η Ελλάδα μας φέρεται έτσι, “Εμείς” πρέπει να σκεφτούμε να πάμε εκεί για διακοπές.

christian95 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 3:23 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Εάν υπάρχει ακόμα ελεύθερος χώρος στο αεροπλάνο, θα μπορούσατε να στείλετε μια άλλη ελληνική γυναίκα μαζί σας. (Αυτή η ιδέα δεν είναι δική μου).

Rene Wien Thu, 25 Φεβρουαρίου 2016 18:34

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

🙂 … Εντάξει, θα το παραδεχτώ .. 🙂 Ήταν μια ιδέα “Βιεννέζικου” .. 🙂 Μπορώ επίσης να πετάξω “πρώτη θέση” (σπίτι) 🙂

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

christian95 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 14:49

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

Η υπερχρεωμένη Ελλάδα έχει έναν από τους πιο ένοπλους στρατούς στην Ευρώπη. – Και τότε δεν μπορείτε να ασφαλίσετε τα σύνορά σας; Υπάρχει κάτι λάθος! Υπάρχει μια υποψία ότι θέλουν να μας χαλάσουν ξανά ….. (Ακριβώς όπως όταν εντάχθηκαν στο ευρώ).

Laleidama Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 11:07 π.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

καλή συνεργασία με τη Βιέννη και από τον Ιανουάριο 5.600 έχουν ήδη σταλεί στην Αυστρία. Δεν θέλει κανείς να κλείσει τον εαυτό του, αλλά επικρίνει izes. Ένα διπλό παιχνίδι για πόσο περισσότερο Monsieur Maiziere;

Σελίδα 2 από 2

πίσω

  • 1

  • 2

να συνεχίσει

Μετά

Αποκαλύπτοντας νέα

Ο Andrea Enzinger, επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Κέντρου St. Georgen am Längsee Abbey, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια από τον Ιούλιο, δεν θα επιστρέψει πλέον στη θέση του.

Όπως ανακοίνωσε η επισκοπή του Gurk-Klagenfurt σε μια εκπομπή την Παρασκευή, η σχέση εργασίας με την Enzinger θα τερματιστεί. Λειτουργεί το εκπαιδευτικό κέντρο από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Τοποθετήθηκε σε αυτήν τη θέση όταν μετακόμισε στο St. Pölten τον Ιούλιο

Επισκοπή Επισκοπής Alois Schwarz

. Λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή του Ένγκελμπερτ Γκούγκενμπεργκερ διοικούσας διοίκησης, ο Έντζινγκ απελευθερώθηκε από την υπηρεσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, λέγεται ότι δημιούργησε μια κακή ατμόσφαιρα εργασίας, και υπήρχε συζήτηση εντός της εκκλησίας ότι είχε μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις του επισκόπου.

Απολύθηκε από την υπηρεσία

Η Enzinger απαλλάσσεται από την εργασία μέχρι το τέλος της εργασιακής σχέσης, πράγμα που συμβαίνει στο τέλος του έτους και υπόκειται στην υποχρεωτική περίοδο ειδοποίησης. Ο Franz Schils είναι υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό ίδρυμα και ο Michael Frohnwieser έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου. Η εξωτερική εξέταση της επισκοπής, δηλ. Της επισκοπικής καφετέριας, στην οποία ανήκει το εκπαιδευτικό κέντρο, που ξεκίνησε από τη διοικήτρια διοίκηση, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Τα αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επίσης ενδιαφέρον: διαβάστε το

τα πάντα για τον επίσκοπο Causa Schwarz

!

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Η ενημερωτική εκστρατεία στο Αφγανιστάν που παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner ξεκίνησε στο Διαδίκτυο. Από τη Δευτέρα, σλόγκαν όπως «ο αυστριακός νόμος για το άσυλο ακόμη πιο αυστηρό» θα μεταφερθούν επίσης στους ανθρώπους στην τηλεόραση, στις πινακίδες ή στα λεωφορεία. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η φυγή του πληθυσμού. Με τους Αφγανούς στην Καμπούλ συναντά με έκπληξη μέχρι το σημείο της αδιαφορίας. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την επιτυχία της εκστρατείας.

“Εάν αυτό αποθαρρύνει δέκα Αφγανούς να φύγουν από εδώ, αυτό θα είναι πολύ”, λέει η Μαίρη, μια φοιτήτρια στην Καμπούλ που εκφράζει τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Αφενός, δεν γνωρίζει κανέναν που είχε αποφασίσει να πάει στην Αυστρία πριν φύγει. “Όλοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία.” Από την άλλη πλευρά, δεν είχε ακούσει ποτέ ότι η Αυστρία είχε δηλώσει ότι οι πρόσφυγες ήταν ευπρόσδεκτοι.

Ο μαθητής πιστώνει τουλάχιστον την εκστρατεία με το γεγονός ότι εκτελείται στα κοινωνικά μέσα. Επειδή πολλοί Αφγανοί έλκονταν από χαρούμενες φωτογραφίες των Αφγανών στην Ευρώπη στο Facebook Εντυπωσιάστε συν. Πάνω απ ‘όλα, είναι οι ιστορίες εκείνων που το έχουν κάνει, που τώρα λέγονται παντού σε πάρτι αρραβώνων ή γάμους. Όσοι ζουν σε προσφυγικά σπίτια κάτω από δύσκολες συνθήκες δεν το κάνουν αυτό – θα ισοδυναμούσε με απώλεια προσώπου, την οποία σίγουρα θέλει να αποφύγει.

Δεν είναι η πρώτη εκστρατεία κατά της διαφυγής

Η Αυστρία δεν είναι η πρώτη χώρα που προσπάθησε να εμποδίσει τους Αφγανούς να διαφύγουν με μια διαφημιστική εκστρατεία. Πολλοί Αφγανοί θυμούνται μια εκστρατεία 550.000 δολαρίων από την Αυστραλία πριν από δυόμισι χρόνια, για την οποία πυροβολήθηκε μια περίπλοκη διαφήμιση στην οποία ένας Αφγανός μιλά για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη διαφυγή του. Το μήνυμα προς τους Αφγανούς ήταν: Μην φύγετε στην Αυστραλία με βάρκα – αν το κάνετε, θα κολλήσετε για χρόνια και θα επιστρέψετε στο σπίτι με χρέος. Από την αρχή της εκστρατείας, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν ότι θα ήταν επιτυχία. Σωστά – γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Αφγανών σκέφτηκε: καλά, αυτός ο άντρας δεν κατάφερε. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ισχύει για αυτούς.